Od vajkada se u župi Dolac slavi sv. Anto Padovanski,  omiljeni svetac cijeloga svijeta, i moćni zagovornik kod Boga za izgubljene stvari. Možemo slobodno reći da nas zagovara kod Boga i kod ljudskih izgubljenosti današnjeg vremena. Zagovara nas i pomaže u duhovnim i tjelesnim bolima i poteškoćama.  

Uvijek kada nam je teško u svim životnim prilikama obratimo se svecu koji živi i danas koji dijeli ono što ima kako bi meni i tebi bilo bolje.

Primjer je žive vjere, dobrote, molitve i praštanje kako bi i nama pomogao da budemo još bolji ljudi i kršćani.

Sv. Antu Padovanskog proslavit ćemo u župi Dolac u  utorak 13. 06. 2023.  Slavlju sv. Ante prethodi trodnevnica koja će biti u sljedeću subotu, nedjelju i ponedjeljak s misama u 18 sati navečer.

Na sam dan sv. Ante u sljedeći utorak mise će biti u 8, 9 i svečano sv. misno slavlje u 11 sati na dvorištu ispred vanjskog oltara župne crkve u Docu.

Na prvi dan Trodnevnice  u sljedeću subotu nakon svete mise bit održana tradicionalna glazbeno-kulturna – vjerska manifestacija „ ZVONA DOCA MOGA“ koja je ove godine u spomen na poznatu glazbenicu dolačanku s. Lujzu Kozinović i njezina glazbena djela!

Radosno vas pozivamo da dođete i proslavite s nama sv, Antu u Dolac ovog velikog redovnika, isposnika, borca protiv zla pomoćnika i zagovornika kod Boga kod izgubljenih stvari i svih naših životnih izgubljenosti,  čovjeka i sveca čiji zagovor kod Boga pomaže u svim tjelesnim i duševnim životnim križevima!    

Fratri župe Dolac

Podijeli putem: