Blagoslov VITRAJA Župne Crkve UBDM Dolac

Sveta misa u povodu spomendana svetog Antuna u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije
17. siječnja, u četvrtak, u 11 sati

Blagoslov 16 novih vitraja
Svetu misu predvodi provincijal
Franjevačke provincije Bosne Srebrene
Fra Jozo Marinčić

Glazbena pratnja:
Dolački župni zbor i fra Emanuel Josić

Dolac, 17. siječnja 2019.

Vitraji župne crkve u Docu
Potaknuti potrebom i osjećajem nedostatka ratom razorenih umjetničkih sadržaja odlučili smo se za prostornu obnovu crkve kroz nove vitraje, a ovu ideju i realizaciju povjerili smo dvojici afirmiranih akademskih umjetnika: Zdenku Jurišiću i Vlatku Blažanoviću
Zahvalni smo umjetnicima koji su svakim vitrajem unijeli novo svjetlo, toplinu i duhovnost crkvi koja, uz prastare sačuvane postaje križnog puta, sada ima i izuzetno vrijedne radove. Nadamo se i vjerujemo da će ovi vitraji i njihova sakralna toplina trajati i duhovno opremati kako dolačku župnu crkvu, tako i vjernike koji će istu poruku duhovne topline prenositi u svoje obitelji.
Zahvaljujemo svim darovateljima koji su podržali izradu vitraja i koji su prepoznali potrebu duha u vremenu u kojem je važnije nego ikada biti vizionar duhovnosti, mira i ljubavi. Prije ugradnje vitra u župnoj crkvi su postavljeni novi prozori kako bi se potom u njih ugradili vitraji kroz protekle dvije godine.
Vitraje će blagosloviti provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić, na spomendan svetog Antuna Pustinjaka, 17. siječnja 2019. godine. Isti dan bit će izložene skice za vitraje u župnom izložbenom prostoru što će upotpuniti sliku svojevrsne promocije vitraja.

fra Zoran Livančić, župnik

Podijeli putem: